Med Adidas kan det aldrig bli fel, oavsett om du är på gymmet eller på nattklubben kommer du garanterat att vara snyggast!
Komfortabel och stilsäker på samma gång
Den bekväma sneaker-trenden fortsätter och blir allt större. Denna sko har blivit alltmer utvecklad och idag funkar en sneaker lika bra till jeans som till ett par skräddade byxor. Adidas som man tidigare bara har förknippat som ett varumärke för sportskor och sportkläder har med stormsteg även tagit för sig i modevärlden. Därav har Adidas idag valt att satsa på två företagsgrenar, Original och Performance. Original är företagets återskapande kollektion där de nytillverkar gamla modeller alternativt tillverkar nya modeller med inspiration från de gamla. Medans Performance är Adidas namn för tillverkningen till idrottsmän och den mer sportiga konsumenten. Adidas har genom åren samarbetat med sportrelaterade ikoner som exempelvis fotbollsspelaren David Beckham, men på senare tid har man i marknadsföringssyfte även valt att teckna avtal med modedesigners och stilikoner som är utanför idrottsvärlden. Exempel på detta är hiphop-producenten och rapparen Kanye West.
OS 1936 var startskottet
Adidas resa startade med raketfart under 1920-talet genom att bröderna Adi och Rudolf Dassler började tillverka sportskor tillsammans i föräldrahemmet Herzogenaurach i Tyskland. Redan under första året hade Adidas 12 st. anställda och de tillverkade 50 par skor dagligen. Sju år senare stod den första av Adidas skofabriker klar och den kom att heta Gebrueder Dassler Sportschuhfabrik (Bröderna Dasslers Sportskofabrik), antalet löntagare hade ökat till 25 st och tillverkningen av skor hade ökat till 100 par per dag. Några år senare blev Adidas leverantör åt Tysklands olympialag och under OS år 1936 bar ett flertal av spelens framgångsrika atleter skor från Adidas. Jesse Owens var en av idrottsmännen som sprang i dessa skor och efter Owens fjärde guldmedalj det året började beställningarna att strömma in till fabriken. Trots 1930-talets lågkonjunktur växte företaget. Dessvärre gick bröderna skilda vägar efter andra världskriget p.g.a osämja. Adi stannade kvar i företaget medans Rudolf startade sitt egna skoföretag, Ruda. Det som senare kom att bli Puma.