Gore-Tex®

GORE-TEX

Det bästa skovalet för dina fötter är en sko som är bekväm, vattentät och som andas. När du köper skor som har membran av GORE-TEX är det en sko du kan använda i alla väder - året om. GORE-TEX kombinerar vattentäthet med maximal andningsförmåga och det håller dina fötter torra i ett behagligt klimat oavsett väderförhållanden.

 

Vad är GORE-TEX?

GORE-TEX är ett exceptionellt tunt membran som håller vattendroppar ute men som släpper ut fukt. Membranet består av ett lager av expanderad polytetrafluoreten (ePTFE). GORE-TEX-membranet innehåller mer än 1,4 miljarder porer per kvadratcentimeter. Porerna ger GORE-TEX-materialet speciella egenskaper som vattentäthet, vindtäthet och andningsförmåga.

 

Egenskaper för GORE-TEX

GORE-TEX membranet ger skorna egenskaper som vatten- & vindtäthet samt andningsförmåga. Dina fötter håller sig torra och varma i skor med GORE-TEX vilket gör produkterna till det bästa valet för hela familjen.

 

Vattentätt

GORE-TEX tål det vattentryck som uppstår vid hårda väderförhållanden och krävande aktiviteter. Resultatet blir att du med GORE-TEX-skor förblir behagligt torr, även vid förhållanden som dessa.

 

Vindtätt

För att ett material ska kunna klassas som vindtätt ska luftgenomträngligheten vara 5 l/m2/s (luftvolym som passerar genom en kvadratmeter tyg på en sekund) eller mindre. Alla GORE-TEX-produkter uppfyller eller överträffar dessa krav.

 

Andningsförmåga

GORE-TEX-membranet tillåter att svett tränger ut i form av ånga och ser till att den fukt som uppstår kan transporteras och försvinna vidare ut genom materialet. Detta bidrar till en optimal klimatkomfort i skon även under hög ansträngningsnivå.

 

 

Vill du veta mer om hur GORE-TEX menmbran fungerar? Se här: Så fungerar GORE-TEX

 

 

 

 

 

 

GORE-TEX® GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™