Gore-Tex®

Se alla damskor med GORE-TEX här

Se alla barnskor med GORE-TEX här

Se alla herrskor med GORE-TEX här

 

GORE-TEX

Det bästa skovalet för dina fötter är en sko som är bekväm, vattentät och som andas. Om du väljer skor med GORE-TEXmembran är det denna komfort du köper, skor som fungerar i alla väder. GORE-TEX kombinerar vattentäthet med maximal andningsförmåga och håller dina fötter torra och sköna oavsett väderförhållanden. 

Vad är GORE-TEX?

GORE-TEX är ett exceptionellt tunt membran som håller vattendroppar ute men som släpper ut fukt. Membranet består av ett lager av expanderad polytetrafluoreten (ePTFE). GORE-TEX-membranet innehåller mer än 1,4 miljarder porer per kvadratcentimeter. Porerna ger GORE-TEX-materialet speciella egenskaper som vattentäthet, vindtäthet och andningsförmåga.

Egenskaper hos GORE-TEX

GORE-TEX membranet ger produkten egenskaper som vatten- & vindtäthet samt andningsförmåga. Dina fötter håller sig torra och varma i skor med GORE-TEX vilket gör produkterna till det bästa valet för hela familjen.

Vattentäthet - GORE-TEX tål det vattentryck som uppstår vid hårda väderförhållanden och krävande aktiviteter. Resultatet blir att du med GORE-TEX-skor förblir behagligt torr, även vid förhållanden som dessa.

Vindtäthet – För att ett material ska kunna klassas som vindtätt ska luftgenomträngligheten vara 5 l/m2/s (luftvolym som passerar genom en kvadratmeter tyg på en sekund) eller mindre. Alla GORE-TEX-produkter uppfyller eller överträffar dessa krav.

Andningsförmåga – GORE-TEX-membranet tillåter att svett tränger ut i form av ånga och ser till att den fukt som uppstår kan transporteras och försvinna vidare ut genom materialet. Detta bidrar till en optimal klimatkomfort i skon även under hög ansträngningsnivå.

 

 

Hur fungerar GORE-TEX? Se filmen här:  Så fungerar GORE-TEX

 

 

 

 

 

 

GORE-TEX® GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™